ZomerExpo Europa: ‘Salon des Refusés’ in Kunst centrum Haarlem, Gedempte Oude Gracht 117-121, 8 juni tot 24 Augustus 2019

  • Kunst van 30 kunstenaars. 
Het is een satelliet van de tentoonstelling ZomerExpo EUROPA van Museum de Fundatie in Zwolle. De werken geven een verrassend beeld van Europa, een werelddeel in verwarring. De directeur Marina Raymakers van Kunst centrum Haarlem, heeft een selectie gemaakt voor deze tentoonstelling: "In de voorselectie was uitgesproken, kritische kunst te zien, verrassend vaak met religie als thema, afgewisseld met reflecterende kunst waarin Europa wordt afgeschilderd als een vakantieparadijs. Voor onze tentoonstelling heb ik de werken gekozen zonder dat ik de namen van de kunstenaars wist. En natuurlijk was het een verrassing om uiteindelijk te weten door wie het werk is gemaakt’’. (Marina Raymakers)

Kunstroute in het historische stadje Buren, 30 mei / 2 juni 2019, 12 – 17 uur.

Werk van 25 Kunstenaars is te zien in De Synagoge, Atelier Raimonda, Rijksmonument uit 1633, het Voormalig streek archief, de Sint-Lambertuskerk en Molen de Prins van Oranje. Schilderijen, sieraden, sculpturen, installaties, keramiek, porselein & vilt, mixed media en fotografie. Transparante schilderijen van Hester van Dapperen zijn te zien in het Marechaussee Museum.