Beeldend kunstenaar

Beeldend kunstenaar Hester van Dapperen schrijft: In mijn beeldend werk ben ik geboeid door de mens in beweging, als mijn reflectie van de realiteit. Ik werk in concepten, een duidelijk idee ligt ten grondslag aan het werk. Vaak werk ik jarenlang aan een onderwerp, waarbinnen aldoor andere nuances ontstaan.

Het is mijn verlangen om dieper te gaan dan de afbeelding. Mijn doel is het onderliggende zichtbaar te maken, zoals bijvoorbeeld het belang, de rol van het gebruikte materiaal:

De drager is soms transparant. Hierdoor ontstaat dieptewerking, met daardoor ontstane schaduwen. Het gebruik van pigmenten. Door zelf verf te maken van pigmenten bereik ik verrassender diepere tonen.

Ik werk met textiele toevoegingen als patchwork, borduursels, gaten, hechtingen. Als mode ontwerpster bij Ollily, en conceptdesigner bij Mexx ben ik voorheen naast mijn beeldend werk, veel met textiel bezig geweest.

Mijn inspiratie vind ik in de weidse stedelijke omgeving van Amsterdam. De doeken hebben vaak een verborgen actuele maatschappelijke lading. Meerdere aspecten kunnen zich kenbaar maken aan de toeschouwer.

Your Response

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.