Schilderijen van Hester van Dapperen

SCHILDERIJEN, HEDENDAAGSE KUNST BEELDEND KUNSTENAAR

Hester van Dapperen is een productieve, veelzijdige Nederlandse hedendaagse kunstenaar uit Amsterdam. Haar focus ligt bij schilderen. Haar stijl is te plaatsen in de hedendaagse kunst traditie en heeft zowel conceptuele grafische als abstracte en figuratieve kenmerken. In deze sectie ligt de focus op haar hedendaagse kunst schilderijen van de afgelopen 18 jaar waarin zij een meer conceptuele schilder stijl ontwikkelde, hoewel ‘mensen’ nog steeds het hoofdonderwerp zijn in haar werk, neemt het gewicht van haar rijke colorfields en meer conceptuele minimal art schilderijen toe. We presenteren haar werk volgens de categorieen zoals zij ze heeft genoemd: Transparanten, Stiksels, Profielen, Cuts, Nieuws, Blad.

DOEK EN AFBEELDING, IS DE VOORSTELLING WAT JE ZIET?

“Textiel in de ruimste zin heeft mijn interesse en is mijn werkterrein, in de beeldende kunst en in de mode, mijn ervaring is dat beide terreinen elkaar voeden. Het is mijn streven om verder te kijken dan de afbeelding, door de facade heen, als het ware, achter de voorstelling. Ik wil het onbewuste deel van wat je ziet naar boven laten komen. De gemanipuleerde afbeelding wordt ondergeschikt aan het gebruikte materiaal en roept vraagtekens op door z’n nieuwe vorm. Het gaat me niet zozeer om de afbeelding als wel om het effect. Het werk is een verbeelding van de werkelijkheid, maar op zo’n manier dat je je afvraagt waar je naar kijkt, wat echt is en wat niet.”

Schilderijen, Beeldende Kunst

  • Beeldend kunstenaar Hester van Dapperen is een professionele, veelzijdige Nederlandse hedendaagse kunstenaar uit Amsterdam.
  • Haar stijl is te plaatsen in de hedendaagse kunst en heeft zowel conceptuele, grafische, als abstracte en figuratieve kenmerken. De focus van deze website ligt op haar hedendaagse schilderijen van de afgelopen 18 jaar waarin zij een conceptuele schilderstijl ontwikkelde, 'bewegende mensvormen tegen achtergronden van het moderne leven' zijn het hoofdonderwerp in haar werk, zowel in haar versneden expressionistische colorfields en gestreepte schilderijen als in de transparante conceptuele 3D schilderijen.
  • Haar inspiratie vindt ze in de weidse stedelijke omgeving zoals die van Amsterdam. 
De doeken hebben vaak een verborgen actuele maatschappelijke lading. 
Meerdere aspecten kunnen zich kenbaar maken aan de toeschouwer.